Ganduri la ceas de seara – de Mihai

Ganduri la ceas de seara – Gandindu-ma la sensul vietii

 

 

De cele mai multe ori nu ai nevoie de critica sau aprecieri (desi sunt binevenite ambele in unele ocazii!! – asta cat timp ai mintea deschisa sa le si intelegi si sa discerni) , de cele mai multe ori e documentare, lectura continua, incercare continua, munca asidua si niciodata nu poti spune ca esti pregatit.

 

Intr-un domeniu de care esti pasionat sa spunem. Indiferent care este acesta. (nu trebuie un anume exemplu , generic vorbind)

 

 

Niciodata nu esti pregatit.  Suna dubios si ciudat ? Da…niciodata nu esti suficient de pregatit. Intodeauna ai ceva de invatat si experimentat, studiat.

 

Viata e ca un studiu de caz, iti ofera o serie de situatii, depinde doar de tine sa gasesti solutia cea mai buna. Solutia care sa nu te duca la suferinta . Adevarul doare, dar macar ramane adevar !

 

Ce te poate ajuta ?

Munca continua si credinta. Seriozitatea. Si fii un om cat mai rezonabil cu putinta.

 

Atat. Si daca exista cineva sa vada asta bine.

 

Poate ca asta e o abordare gresita a societatii in care traim si care permanent cere si pretinde lucruri noi ori cauta victime, insa doar tu alegi cum sa supravietuiesti tuturor oamenilor cu care interactionezi. Tu alegi daca vrei sa fii victima unei societati ce iti baga in creier mentalitati de 2 lei, valori non-morale si lucruri can-can ori care incearca sa te socheze si sa-ti spui : Ah, pai de ce sa nu fac si eu la fel ? Doar asta se da pe sticla ?

 

Traim intr-o confuzie totala, dar asta se vrea . Manipulare si spalare pe creier.

 

A fi versatil, este o calitate pe care trebuie sa o dobandesti sau sa o imbunatatesti. Cu oamenii care interactionezi. E drept ca nu pe toti ii poti pastra aproape de tine.

 

Multi nu merita.

 

Sunt alaturi de tine doar la bine, sau doar pentru un moment, o clipa J. Prietenii adevarati raman si la distanta si daca nu se vad o perioada.

 

 

Gandeste-te ca trebuie sa inveti sa mergi pe bicicleta.

 

Iti vei spune: eu nu pot? Ce ma fac ? Daca nu iese bine ? Daca nu ma vor suporta ceilalti si vor spune ca sunt un plangacios ? Daca voi cadea si ceilalti din jur vor rade de mine ?

 

Daca nu iese totul perfect…fac asta pentru prima data ma duc intr-un loc necunoscut.

Si ce daca….Plonjeaza in necunoscut, da-ti interesul si va iesi ceva bun ! Si a doua oara va fi mai bine !

 

 

Si fac ceva inedit, ma angrenez in ceva total nou mie. Inseamna a iesi din starea de confort.

 

Multi se complac intr-o anumita stare…si sincer au valoare si pot ! Altii nu au nimic valoros nici de oferit nici de primit J. Cu atat mai grav pentru ei.

 

 

 

 

Nu ai nevoie de felicitari sau critici, important e sa crezi in ceva, in acel ceva care simti ca te reprezinta.

 

Fiecare avem un ideal, un crez, pasiuni si motive de a visa, spera si a ne bucura. Da-mi dorinta de-a spera, ierta , iubi si a visa !

 

 

Dintr-o alta perspectiva, indiferent cat de pregatit ai crede ca poti fi si gasi solutii in orice moment, sau a crede ca esti total pregatit pentru viata (este un fals ! pentru ca faci 10 scenarii si apare un scenariu 11 la care trebuie gasita o solutie la momentul acela).

 

Dar ce se intampla de fapt ?  Viata vine si iti da o palma, sau se gasesc anumite persoane sa te puna pe scaunul cu rotile, sau la locul potrivit , doar pentru ca ele guverneaza sau cred ca detin adevarul absolut (si asta fac cu oricine !), chiar daca gandurile tale sunt de a crea si a construi. Sau a descoperi adevarul.

 

Mintea si ochii si sufletul pot vedea asta…oriunde …..oricand.

 

 

De multe ori tindem sa dam vina pe x sau y , dar de fapt situatiile problema sunt create de oameni, oamenii creeaza probleme. De multe ori credem ca problema nu e la noi si e chiar in noi J.

 

Dar pentru unii e mai simplu se uita in oglinda si nu se vad pe ei ci vad o imagine proiectata si cred ca celalalt e de vina.

 

 

Sensul vietii….dificil de definit…sensul vietii esti tu si cred ca munca eterna,cinstea si corectitudinea te pot ajuta in buna masura (de multe ori societatea actuala are alte valori), totusi important e sa faci cu placere si dedicatie tot ce crezi ca intra in sfera valorilor si pasiunilor tale. E cel mai important. !

 

Ca e vorba de pasiune, ca e domeniul in care lucrezi si te-ai pregatit o viata intreaga, ca e vorba de a face ceva ce iti provoaca placere….DO IT !

 

 

De multe ori cand am inceput singur un lucru ca a fost vorba de invatare, parte documentara cu muntele ( a trebuit de nenumarate ori sa merg singur pe munte pe bucatele mici de trasee marcate si des pentru a invata lucruri pana de a da de un colectiv potrivit cu care sa pot merge !!), au fost si oameni care mi-au pus piedici ,dar si oameni ce m-au ajutat si mi-au dat idei si pornire, oameni pe care i-am invatat lucruri si oameni de la care am invatat lucruri !

 

 

Imi place tare mult sa DAU PORNIRE in orice si IMI PLAC OAMENII CARE AU RABDARE SI FAC ACELASI LUCRU !

 

 

Nu vreau nimic, nu cer nimic si nu astept nimic. De la nimeni.

 

 

Astept sa vad oameni in jur, oameni care simt si vor ceva , care rezoneaza cu ceva frumos si viabil in timp.

 

 

Oameni care stiu ce vor , care simt ceva cu adevarat, care isi urmeaza visele si care nu stau intr-un loc doar de dragul de a sta sau profita. Sau a pretinde. Oameni care viseaza frumos si plonjeaza dupa visele lor.

 

 

Oameni !

 

 

Nu ai nevoie de f.f multe lucruri ca sa fii fericit. Important e sa fii sanatos , voios .

 

 

 

 

Cu cat incerc sa invat , sa cunosc mai mult , cu atat imi dau seama de multitudinea de lucruri ce ma inconjoara si ca stiu atat de putin, sau cat de putin stiam anterior sau mai vine o bucatica pe langa ce stiam sa completeze ceea ce stiam anterior (si mare e bucuria atunci) sau ca nu stiu nimic si plonjez pentru prima data pentru a mai invata lucruri si din teren (chiar daca incerc o documentare in prealabil).

 

 

Invatarea continua pe om nu-l va face mai slab, ci dimpotriva il va ajuta.

 

 

Do it yourself nu este un concept care aduce roade, intotdeauna ai de la cine sa inveti ceva, orice.E bine sa admiti si bucatelele care lipsesc din puzzle. Completarea cunostintelor tale si sedimentarea lor finala sunt calea spre succes si invatare.

 

Ce ne poate ajuta in situatii grele din viata ?

 

Reflexivitatea, credinta in Dumnezeu si meditatia – 3 lucruri care imi vin in minte.

 

Daca poti face un bine , fa-l , dar macar nu face un rau.

 

 

Ma uit in jur si vad un razboi al sexelor (fete-baieti), fiecare incearca sa se dea dur si poate in sine nu ascunde ceva rau. Sau poate ca e doar pentru ca a patit ceva anterior.

 

Fiecare incearca sa arate cati munti a facut si cu cate grupuri se plimba, ce viata fericita si implinita au ei….si cand interactionezi cu ei…sunt goi….goi pe interior.

 

Diferenta dintre aparenta si esenta. Unii vor sa para grozavi si nu sunt…altii care au mult mai mult talent fie stau destul de retrasi in bancl lor, fie se implica mult si unii din jur profita .

 

Dar in viata trebuie sa existe si profitori , doar ca trebuie sa-i vezi la timp si sa-i elimini din viata ta. Ei nu reprezinta decat piedici si un regres.

 

Hmm..absolut penibil si banal acest razboi al sexelor (eu unul nu l-am inteles niciodata, fiecare vrea sa se dea ceea ce nu este!! sau poate arata ceea ce este 😉 ), cred ca cel mai important e sa lasi banuiala deoparte sa actionezi, sa muncesti , sa daruiesti si sa nu astepti ceva in schimb.

 

 

 

A iubi si a actiona…. inseamna a fi expus …si de asta cam fuge toata lumea…poate din acest motiv.

 

 

Restul e doar poveste si can can 🙂

 

 

 

Respectul se castiga in timp , se pierde usor , insa adevaratele caractere tari raman in momente grele si nu fug de situatii in care trebuie sa existe o decizie sau sa-si asume si ei raspunderea.

 

 

 

Pana la urma faci ceea ce simti , cum simti si te simti bine in pielea ta.

 

 

Traiti frumos, viata e limitata si fiecare are un numar de ani pe mosor!

 

 

Carpe Diem !

 

Concluzionand :

Exista 2 tipuri de oameni: oameni care te incurajeaza si cred in visele tale , oameni care rezoneaza cu tine si oameni care iti pun frane. Tu alegi de partea cui sa ramai. Viata e o chestiune de alegere. Si tu esti responsabil de ceea ce alegi bun sau rau J. Calea e mereu la tine, cheia e mereu in tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s